Полезна информация

Полезно
 
Спестете до 60% с по-ранна резервация в Гърция или Турция

В доста интересно проучване от края на миналата година в немския интернет портал Check24.de. става дума за предимствата на една евентуална по-ранна резервация на Вашата почивка. Ето и повече подробности:

който прави резервация седмица преди полета, плаща доста повече: при полет средно с 40% повече, при хотел средно с 24%. Най-голямата разлика достига до 60% при полет и 50% при резервация на хотел

полетите които се резервират през уикенда са средно с 40% по-скъпи от тези, които резервираме през седмицата

В изследването се обръща внимание на цените на хотелите в няколко европейски столици, сред които Лондон, Берлин, Мадрид, Рим, Дъблин, Париж, Виена, Прага, Амстердам и Атина. От тях най-евтини се оказват хотелите в Берлин, а най-скъпи в Атина. Средната цена на нощувка за изброените градове е 43€.

В анкета на BTV на въпрос "Бихте ли направили отсега резервация за лятната си ваканция?" 17.44% отговарят положително, 28% предпочитат по-късна резервация, а 54% от участниците в анкетата не могат да си позволят да почиват лятото.

Вече може да резервирате евтини хотели и почивки при нас чрез нашия сайт или по телефона.
Американците се признаха за най-лошите туристи в света

Американците са се определили за най-лошите туристи в света, показва проучване на Mandala Research по поръчка на социалната мрежа LivingSocial.

Проучването е проведено сред 5600 души в пет страни - САЩ, Канада, Австралия, Ирландия и Великобритания. Според американците след тях, най-лошите туристи в света са китайците и французите. В същото време ирландците смятат съседите си от Великобритания за най-лоши туристи, а британците определят германците за най-неприятни пътешественици.

Анкетираните отхвърлят общоприетото схващане, че повечето американци не са пътували в чужбина. Според данните от проучването, 78% от американските граждани са посетили поне една страна, 61% са посетили няколко страни, а 36% - повече от четири други държави.

Четири от всеки десет американски туристи са признали, че са откраднали от хотела, в който са отседнали. Най-често крадени са кърпите, хавлиите, батериите и възглавниците. Сред неприятните ситуации, в които американските туристи попадат най-често, докато пътуват са: изгубване на багаж, природни бедствия, пропускане на полет или връзка и нужда от медицинска помощ.

Американците са имали доста по-малко почивни дни през 2011 г. - 16, в сравнение с австралийците, които са има 27 почивни дни, канадците - 21, ирландците - 28 и британците - 23 дни. От тези 16 дни, американските туристи са прекарали 10 в пътуване извън града, в който живеят и 4 дни извън САЩ.

Проучването сочи още, че най-желаните знаменитости, с които американците биха споделили пътуването си, са Елън Дежендрис, Опра Уинфри, Тейлър Суифт, Леонардо ди Каприо и Кейти Пери.